Rijdersportret

Het team;

 

Ons team bestaat uit rijder Philip Wierenga te Wehe den Hoorn en bakkenist Hessel Auwema te Delfzijl. Philip is werkzaam als transportondernemer bij Firma Ph. Wierenga & Zn, en Hessel is werkvoorbereider bij BAM Techniek Groningen.

 

Hoe het allemaal is begonnen;

 

Philip is vaak wezen kijken bij de grasbaanraces, en vond het een mooie sport. Hij reed wel eens crosswedstrijden met de auto en ook mocht hij graag karten. Het leek hem dus ook wel mooi om zich eens in de zijspan wereld te verdiepen. Via William Matthijssen aan het span en de materialen gekomen, en zo is zijn loopbaan als zijspanrijder begonnen. Hij heeft eerst met Gert Medendorp en daarna met Roelof Mellens als bakkenist gereden. Sinds 2006 vormt hij samen met Hessel een duo.

 

Hessel was toen der tijd woonachtig in Annen, een dorp dat bekent staat om de zijspannen.

Rijder Gerben Schuurman uit Nieuw Leusen was een bakkenist nodig, en Hessel wilde het wel proberen.  Zo heeft hij vervolgens 7 jaar bij Gerben in de bak gezeten. Bij Sven Holstein is hij 1 jaar actief geweest, en ook vele malen is hij gelegenheidsbakkenist geweest, voor o.a. Henk en William Matthijssen, Paul Moorcock, Marco Glorie, Gary Southgate, Tony Cook, en 7-voudig Europees Kampioen Tommy Kunert..

 

Machine materiaal; HJH frame, met GM blokken ( methanol gestookt).

 

Tuner;  William Matthijssen.

 

Monteurs; Jaap Wierenga en Jack Dijkstra.

 

Club;  MC Eenrum.

 

Sponsoren;

 

 

De Hoornstertil café/restaurant

MC Eenrum

NZO

Martha Assurantiën en Transport

Ciat Nederland

ESA Groningen

 

Doel voor 2012:

 

Goed te presteren tijdens de ONK races, en zo hoog mogelijk te eindigen in het klassement.

Verder willen we graag de internationale races in Nederland rijden, en zoveel mogelijk races  in Duitsland.

 

 

 

 

 

 

Graag willen wij al onze sponsoren bedanken voor hun vertrouwen en steun voor het komend seizoen. Tevens al onze familie, vrienden en fans bedankt voor de steun en vele aanmoedigingen.