Wedstrijdverslagen 2011

Op zondag 17 april vond de eerste wedstrijd van dit seizoen in Vries plaats. De voorseries zijn goed verreden met tweemaal een 3e plaats en eenmaal een tweede plaats, dit betekent rechtstreeks in de A-finale! In de A-finale werd een keurige 4e plaats gehaald. Een mooie start van het nieuwe seizoen!

De uitslagen van Vries 17 april 2011;   

1   Matthijssen/ Matthijssen, 2  Detz / van Dijk, 3 Harvey / Hogg, 4 Wierenga / Auwema

 

 De nieuwe jassen worden getoond door Jack, Philip en Hessel:

 

 

Balkbrug 25 april 2011.

 Door de droogte was er veel stof op de baan. In de eerste 2 series werden Philip en Hessel 3e, in de 3e serie waren ze als eerste bij de start weg maar door de crash van Radtke moesten ze herstarten en werden ze 4e.

In de B-finale werden ze 3e dus is in de totaalstand een 6e plek waar iedereen tevreden mee is.

Matthijssen    1

Holstein         2

Detz              3

Grimmen 7 en 8 mei 2011

Op vrijdagavond zijn wij richting Grimmen vertrokken om op zaterdag en zondag een demonstratie te geven bij de jaarlijkse autocross.Samen met het team van Mark Detz, Jan Dijkema, de belg Valentino. Het was een groot succes en het publiek was heel enthousiast.

 

 

 Joure 21 mei 2011.

Om 16.00 uur begonnen de ONK races in Joure. Er waren 11 deelnemers in de zijspanklasse, er werd gereden met 5 en de rest met 4 en telkens 2 combinaties aan de kant.

Ze werden achtereenvolgens 2e, 3e, 2e en daardoor moesten ze in de B-finale starten. Met een spectaculaire start kwamen ze voor aan te liggen en dat hielden ze vol tot de laatste ronde en daar begaf de motor het.

Ze werden hierdoor 8e in de totaalstand.

Bielefeld 5 juni 2011.

De trainingen begonnen om 9.00 uur in Bielefeld, de baan lag er mooi bij en het was al warm. Het ging allemaal goed er werd hard gereden. 

Om 13.30 uur werd er eerst een rijdersvoorstelling gehouden waarna  de series begonnen Philip en Hessel starten in de 2e serie en werden 4e, achtereenvolgens werden ze nog een keer 3e, 4, en 5e.

Dat bracht hen op een totaal aantal punten van 8 daardoor zaten ze in de B-finale.

                                   foto Bert Swarts

De B-finale werd gewonnen door Mark Detz en Schramm werd 2e, Philip en Hessel werden 4e dat betekend een 8e plaats dus geen plek in Noordwolde, er is hard aan gewerkt en voor gestreden maar jammergenoeg is het ons niet gelukt. 

De teams die doorgaan zijn; Kunert, 2 x Brandhofer, Radley, Detz, Schramm en Dunn als reserve.

Volgend jaar gaan we er weer met frisse moed tegenaan. 

Stadskanaal 13 juni 2011

De training begon om 10 uur op een zeer gladde baan, de zijspannen kropen rond. Bij de starttraining kregen de rijders nog 3 extra trainingsronden en toen ging het goed.

De wedstrijd begon om 13.30 uur en het waren voor alle klassen spannende series, in de 1e serie lag Mark voor William en eindigden Philip en Hessel op de 4e plaats, zo werd er ook in de 2e serie geëindigd.De 3e serie gingen ze goed van start en bleven bijna 2 ronden voor William en werden 2e.

                                       In de Bfinale hadden ze een flitsende start en eindigden op de 1e plaats, dus naar de A finale.

In de A finale hadden ze een lekke voorband, maar desondanks hebben ze een 5e plek behaald, zaterdag 18 juni wordt een ONK in Opende gehouden.

1 Matthijssen / Matthijssen, 2 Holstein / Eefsting, 3 Detz / van Dijk, 4 Harvey / Hogg, 5 Wierenga / Auwema

Opende 18 juni 2011

Het was zaterdag een regenachtig en koude dag we vertrokken met het idee dat we weer snel thuis zouden zijn. In Opende regende het nog een paar keer en toen brak de zon door en begonnen de trainingen. De zijspan bleef nog even in de kar staan en met de voorseries werd alles in gereedheid gebracht. De eerste serie werden Philip en Hessel 4e de tweede serie eindigden ze als 1e en de derde serie als 3e. Dus ze plaatsten zich direct in de A-finale een mooie resultaat mede omdat ze op zo`n baan meestal niet uit de voeten kunnen.

De a-finale voor de zijspannen werd niet verreden omdat  men ongebluste kalk heeft gebruikt en daardoor is Dennis onwel geworden en naar het ziekenhuis gebracht.

De punten na de 3 series waren als volgt Matthijssen 15, Detz 12, Wierenga 10, daardoor werden Hessel en Philip 3e, Matthijssen en Detz respectievelijk 1 en 2. Dus een mooie verdiende podiumplaats voor de jongens.

Op 3 juli is de EK finale in Noordwolde en Philip en Hessel rijden weer op 6 augustus in  Osnabrück.

 Osnabrück  6 augustus 2011

 Vol goede moed vertrokken we naar Osnabrück en hoopten dat het die dag droog zou blijven. De vorige wedstrijden , die wij daar zouden rijden, zijn allemaal afgelast vanwege het slechte weer.

Het was droog met een lekkere temperatuur, we hebben de zijspan buiten gezet en we konden trainen, de training ging goed en de baan lag er perfect bij. Maar Hessel kreeg het bericht dat er slecht weer op komst was dus we bereiden ons op het slechtste voor. En dat kwam uit want in de pauze begon het te regenen en doordat het windstil was, bleef het boven de baan hangen.

De rijdersvoorstelling werd geschrapt en toen het wat droger werd, ging de eerste serie na een verkenningsronde van start en werden Philip en Hessel vierde. De tweede serie, de baan werd steeds beter, werden ze ook vierde, daarna begon het weer te regenen. In de derde serie waren ze als tweede van start maar gleden in de tweede bocht rechtuit in de airfences, dus die hebben Philip en Hessel al even getest, dat is goed afgelopen maar dus een kruisje. De vierde serie, de baan werd steeds gladder, werden ze vijfde, totaal dus twee punten.

De rest van de series zijn vanwege de slechte weersomstandigheden en de gesteldheid van de baan  afgelast.

Radley is eerste geworden Steigerwald tweede en Matthijssen derde.

De volgende wedstrijd is 14 augustus in Lattrop.

 

                                                   

 

 

   Lattrop is afgelast vanwege de hevige regenval                                                        

Eenrum 21 augustus 2011.

De weersomstandigheden waren zondag perfect en de Philip en Hessel waren volop gemotiveerd om in Eenrum te gaan vlammen.

Eerst werd bij de starttraining de tijden gemeten en de eerste vier daarvan gingen strijden om de Jur Boltbokaal.

De eerste vier waren Matthijssen, Detz, Holstein en Philip en Hessel, onze dag kon niet meer stuk. De bokaal is gewonnen dor Holstein/ Auwema met maar een tiende sneller dan Matthijssen.

Daarna werd Tjeert Smit, vrijwilliger  van het eerste uur, in het zonnetje gezet en kreeg een lintje aangeboden. Zijn wens was om nog eens mee te mogen rijden in een zijspan. Deze wens is in vervulling gegaan door bij Philip als bakkenist een ronde te rijden.

 

                                                                                  

  
De series waren erg spannnend. In de eerste serie reden ze tegen Southgate, Radtke, Harvey, Grenier, Holstein en wisten ze als 2e over de streep te gaan. In de tweede serie kwamen ze als 5e van de start af, maar wisten op te klimmen tot de 2e positie. De derde serie werden Philip en Hessel 3e achter Mark en William. In de vierde serie, na twee herstarts, zijn ze van de 4e plek naar de 1e plek gereden door een mooie inhaalmanoeuvre tussen twee zijspannen, Ducousso en Kerrison door, in de bocht. Hiermee hebben ze zich als gedeelde derde combinatie direct geplaatst in de A-Finale samen met William, Sven en Mark. In de A-finale gingen Philip en Hesssel niet goed van start, ze kwamen te ver naarbuiten en werden ze 6e.

Hessel en Philip kijken terug op een mooie dag met spannende series op een mooie baan, en bedanken het publiek dat die hun zo gesteund hebben. Tot 27 augustus in Siddeburen. 

 

                                                                                      

 

Siddeburen 27 augustus 2011.

Zaterdag 27 augustus 2011 werd in Siddeburen De Lester Goodwin Memorial verreden. Vorig stond deze wedstrijd ook op het programma maar werd door hevige regenval gecanceld, en het leek er dit jaar ook op dat dat zou gebeuren, de baan was behoorlijk nat. Tijdens de rijdersvoorstelling viel er nog een bui maar later werd het droog. Er werd besloten om de ST klassen eerst 8 trainingsronden te laten rijden en hun series en daar werd de baan beter door.

Er waren 15 combinaties die om de eer gingen strijden, Hessel en Philip reden in de eerste serie en werden 4e. De volgende series werden ze 3e, maar ze hadden teweinig punten voor de B finale. Door de gladde baan konden ze niet goed in hun ritme komen.

Voor Siddeburen was het mooi dat de wedstrijd verreden werd, de coureurs hadden zondag nog veel werk om de zijspan weer toonbaar te maken voor zaterdag 3 september in Uithuizen.

Uithuizen 3 september 2011

We kwamen met een schone zijspan in Uithuizen aan, het was een heel karwei na Siddeburen

                                                   

                                                   en dat hebben we ook zo gehouden.

De baan in Uithuizen was net een spons door alle regen dat er gevallen was. Na de vrije training gaven de coureurs aan dat er niet te rijden was, maar er werd nog wel een vrije training gereden. Philip en Hessel hebben nog met de starttraining meegedaan maar na een rondje hadden ze het wel gezien, ze konden er niets mee.

Alle coureurs bij de zijspannen waren het met elkaar eens dat het te gevaarlijk was om te starten en is het met instemming van iedereen gecanceld. Jammer voor de organisatie en het publiek van Uithuizen maar tegen het weer is niks te doen.

De volgende wedstrijd is 18 september in Annen, we hopen dat het weer ons dan beter gezind is.

                                                                                                  

Annen 18 september 2011

Door de geboorte van Jarno Wierenga hebben we niet in Annen gereden. Door de slechte weersomstandigheden is de wedstrijd tevens niet doorgegaan. 

 

Roden 25 september 2011

Vol optimisme zijn we afgereisd naar Roden. Na een goede training zijn we enthousiast aan de wedstrijd begonnen. In de series drie keer als tweede geeindigd, hierdoor een rechtstreekse plaatsing in de A-finale. Na een goede start op de tweede plaats liggend, maakte Philip in de derde ronde een foutje en kwam hierdoor over de binnenlijn. Daardoor gediskwalificeerd. Al met al super gereden, alleen het eindresultaat kon beter.

We zijn tevreden over het afgelopen seizoen waarin we goed gereden hebben. Op naar het nieuwe seizoen!