Wedstrijdverslagen 2009


Exloo, een keurige 2e plek!

 

Op dinsdag 29 december j.l. was het dan zover; het Indoor Speedway gala te Exloo. Tegen 3 uur was het team compleet, en werd ons span met benodigdheden klaargezet in het rennerskwartier. Na de keuring werd om 4uur met de trainingen gestart. Zowel de vrije,- als starttraining gingen voor ons team goed. Daarna was er tot half 7 de tijd om even bij te kletsen met vooral onze Engelse vrienden onder het genot van een heerlijk kopje koffie of warme chocomelk. Er zou bij de zijspannen gestart worden met 4 Nederlandse (1 reserve), 3 Engelse, en 2 Franse combinaties. Elke serie 3 in de baan, verdeeld over 8 series. De beste 3 spannen rijden een finale over 2 series met doortelling van punten. Om half 7 werden de rijders aan het publiek voorgesteld, en om iets over 7 ging onze 1e serie van start. We kwamen uit tegen Matthijssen/Goodwin en Cook/ van Dijk. Een goede start en als 2e de bocht in. Cook/ van Dijk viel in de 1e ronde uit, en zo finishten we ook als 2e. In de 3e en 4e serie konden Philip en Hessel even zelf kijken, omdat ze deze ronde niet hoefden te starten. In de 5e serie stonden we aan de start tegen Cook/ van Dijk en Diephuis/Vijfschaft. Een erg goede start, en als 1e de bocht in. Helaas vielen Cook/ van Dijk wederom in de 1e ronde uit, maar was de strijd voor plaats 1 in volle gang. Na hier en daar wat duwtjes te hebben geïncasseerd en te hebben uitgedeeld, kwamen we als 1e over de streep. Na wat rekenwerk was het duidelijk wat er in de laatste serie diende te gebeuren, winnen!! Dan zat er een plek voor ons bij in de finale. In de 7e serie moesten we het opnemen tegen Diephuis/Vijfschaft en Ducousso. Een Flitsende start, en als 1e de bocht in. Dit keer wilden ook de andere 2 spannen alles uit de kast halen en werd het de spannendste serie van de hele racedag! Het was letterlijk bijna een worstelpartij om op de baan te blijven, en menigeen had niet verwacht dat ze alle 3 over de finish zouden komen.

Philip en Hessel haalden alles uit de kast, en kwamen als 1e over streep. Zo konden ze zich op maken voor de finale, die tussen ons, Matthijssen/Goodwin en Kerrison zou gaan. In de 1e serie als 3e de bocht in, maar er werd afgevlagd. Kerrison wilde langs Matthijssen/Goodwin en duwde iets te hard, waardoor Matthijssen zijn span kantelde en klem kwam te zitten met z’n voet. Na controle in de Medische Unit bleek hij de race niet te kunnen hervatten. Na 2 sterke finales werden Philip en Hessel in de einduitslag keurig 2e. Een mooi eind van het seizoen 2009.  In de kantine werd er door de fans,vrienden en het team dan ook een heerlijk biertje(cola,sinas) op gedronken. We hebben een goede, en gezellige dag gehad. Nu gaan we alles voorbereiden voor het seizoen in 2010, waar we reeds erg naar uitkijken. We hopen iedereen op 28 maart in Vries weer te kunnen begroeten. Tot dan!

 

 

 

 

Annen; Een leuke dag, met een 3e plek als resultaat!!

 

Weer een prachtige dag in Annen. In de morgen nog wat aan de frisse kant, maar in de middag was het een zonovergoten en mooie racedag. Onze trainingen gingen goed, en daarna was het wachten tot de races zouden beginnen! Tussendoor werd er nog een belofte waar gemaakt, door samen met Anna een beschuitje te eten :-). Na de heerlijke broodjes en soep van Pieky, werden alle rijders persoonlijk aan het publiek voorgesteld, wat altijd een hele belevenis is.Wij zouden 4 series rijden, met doortelling van punten ( diegene met de meeste punten op het eind heeft gewonnen). Ondanks dat de baan niet helemaal goed was, er zaten wat kuilen in de bochten, werd er flink gestreden tussen de 4 aanwezige zijspannen. Vooral tussen ons en het team De Rooy werd gevochten om de punten, wat na de laatste serie resulteerde in de eind uitslag; 1 Matthijssen, 2 De Rooy/Mollema, 3 Wierenga/Auwema, 4 v.d Werff/van Dijk. In de zon op het podium met een mooie beker en een bos bloemen. Goed gereden en gestreden, kortom een mooie afsluiting van het grasbaanseizoen 2009! Na de huldiging hebben we met z'n allen nog even lekker gegeten, en gefeest in en bij de tent waar het erg gezellig was. Nu hebben we nog 1 race te gaan in 2009, en wel op 29 december tijdens de Indoor Speedwayraces te Exloo. Wij willen onze sponsoren bedanken voor hun inzet, en zeker ook onze fans en vrienden die ons elke race weer komen steunen! Geweldig !!!

Roden, zondag 20 september.

De laatste wedstrijd voor het ONK. Af en toe zon, beetje wind, en redelijk aangenaam. Een perfecte dag om te racen. De trainingen gingen naar wens, al werden er nog wel wat kleine afstellingen veranderd, om toch nog even de puntjes op de "I" te zetten. Om half 2 begon de race met de zijspannen. Er werden 5 series gereden, waarvan elk span er in 3 zal deelnemen. In alle series behaalden we een keurige 3e plek. Er werd fel gestreden om de punten door Philip en Hessel. Als 5e van start gaan en als 3e eindigen, is zeker een applausje waard, vonden de aanwezige fans ( en wij ook hoor ). Met 9 punten zaten we rechtstreek in de A-finale. Via de B-finale kwamen De Rooy en Kerrison hier nog bij. We hadden een goed start, 3 tegelijk de bocht in voor de 3e plek. Wij kwamen er als sterkste uit. De fans langs de baan gingen als gekken te keer, tot ze voor onze neus een klein foutje maakten, en net over het middenterrein reden. De uitslag zou al bekend zijn, een diskwalificatie. Toch reden de jongens goed door, en kwamen nog als 4e over de streep. Holstein/Daubert kwamen in de laatste bocht dwars op de baan, en sloeg over de kop. Aangezien wij wel gefinished zijn, gingen we uit van een 5e plek omdat wij wel de race hebben uitgereden. Helaas werd ons uiteindelijk toch de 6e plek toegewezen. Ontevreden over deze dag? Helemaal niet. De series gingen goed, het rijden ging goed, het gevoel erbij was goed, en tja dat foutje?? We missen alleen de beker en bloemen, want voor ons zijn ze die dag zeker 3e geworden! Ze zijn als 5e gëeindigd in het ONK eindklassement, waaraan 19 spannen uit Nederland, Engeland, Duitsland, Denemarken en Frankrijk hebben deelgenomen. Gefeliciteerd! Komende zondag rijden we een demowedstrijd tijdens de Anner Laese races te Annen. Hopenlijk zien we jullie daar, om het grasbaanseizoen met elkaar af te kunnen sluiten.

Zaterdag 12 sept. Vechta.

Zaterdag om 8u vertok het team vanuit Zuidbroek richting Vechta. Pieky kwam pas tegen 15u, samen met 63 fans van de motorclub Eenrum. Super gezellig, en de vele aanmoedigingen hebben ons zeker geholpen. De vrije trainingen werden steeds uitgesteld, tot om half 2, we eindelijk mochten trainen. Dit ging goed, en de daarop volgende starttraining ging ook super. Nu was het wachten tot 19u, en de races konden beginnen. Nadat de rijdersvoorstelling van de WK-deelnemers voorbij was, konden we ons op maken voor de 1e serie. Er waren 6 zijspan-combinaties; Keil/Tralau, Radtke/Schwab, Radley/Radley, de Rooy/Mollema, Domscheit/Loch en wij. Er werden 4 series verreden, met doortelling van punten. Geen hele goede start. We lagen op een 6e plek, toen voor ons Radtke een fout maakte, en uit de race was. Hierdoor kwamen we als 5e over de finish. De 2e serie kwam ons pechvogeltje weer voorbij vliegen. Er werd ontzettend lang gewacht met het startlint waardoor de koppelig het iets te warm kreeg, en het span al weg wilde voordat de rest van start ging. Gediskwalificeerd voor linttouchering. Teleurgesteld gingen de jongens weer naar het rennerskwartier. Nu moest alles gebeuren in de laatste 2 series! De 3e serie een erg goede start, en we kwamen achter Keil te rijden. Alles werd geprobeerd om aan ze voorbij te komen, maar dit lukte net niet. Wel een keurige 2e plek. In de laatste serie werd alles op alles gezet. Een flitsende start, en lagen 2 ronden op een 3e plek. de Rooy lag voor ons, maar wij maakten veel meters goed, en Philip haalde ze in met een mooie inhaalmanouvre. Wat een gejoel op de tribunes, geweldig. Ze kwamen als 2e over de finish. Nu werd het even spannend. Er waren nu 3 combinaties met 9 punten. Keil won met 20 punten, daarna volgden wij op een keurige en zeker verdiende 2 plek, de Rooy/Mollema werden netjes 3e, Radtke/Schwab 4e, Radley/Radley 5e, en Domscheit/Loch werd 6e. Een dag die niet echt hoopvol begon, eindigde op het podium. Gefeliciteerd jongens. Goed gedaan. Hou dit vol, en ga er voor in Roden komende zondag.

Zaterdag 5 sept. Uithuizen & zondag 6 sept. Klein Krotzenburg.

Op zaterdag stond het hele team klaar voor de ONK race te Uithuizen. Wat we allemaal al wel verwachtten werd snel de waarheid, door de vele regen is Uithuizen afgelast. Dit gaf ons de kans om al op tijd te vertrekken naar Klein Krotzenburg. Rond 15u vertrokken, en tegen 22u kwamen we aan op het rennerskwartier. Een plekkie voor ons kamp opgezocht, en daarna nog even lekker zitten borrelen met Erik van Dijk en de kids. Tegen 24u werden de lichtjes gedoofd, en werd dromenland opgezocht! Om 7u waren we op en parraat voor een mooie zonnige racedag. Om 8u begon de machinekeurig, waarna om 9.45u de vrijetrainingen van start gingen. Iedere solo of zijspan mocht 2x vrij trainen. Alles ging goed, en de plassen op de baan verdwenen ook naarmate er meer op gereden werd, en de zon ook z'n werk deed. Na de rijdersbespreking was de verplichte starttraining, en deze ging voor ons erg goed. Een 3e tijd, in 1.07.07 net na Venus en Holstein. Om 13u was de rijdersvoorstelling, waar iedereen een mooie koeltas van de MSC Klein Krotzenburg in ontvangst mocht nemen. Onze eerste serie kwam, en de jongens hadden een super start. Samen met Holstein en Steigerwald de bocht in, en daarna...........NIKS. Het span viel in 1x stil, en al snel bleek dat de belt was gebroken. Nu bleven er nog 2 series over om punten te scoren, daar de beste 5 van de 10 naar de finale gingen. De 2e serie weer een snelle start. Als 1e de bocht in, en ook als 1e over de streep. Dan hing alles af van de 3e serie; Ook dit keer een goede start, en na een felle strijd om de 1e plek (tussen ons en Venus), en de 3e plek (tussen ons en Grenier) kwamen we netjes als 2e over de streep. In 2 series hadden we 7 punten behaald, en gingen we als 4e de finale in. Een slechte startplek, wat ook resulteerde in een slechte start. We kwamen op een 5e plek te liggen, waar we uiteindelijk ook finishten. In de uitslag werden we ook 5e. Zeer tevreden, en met een goed gevoel werd alles weer ingepakt. Nog even een heerlijke schnitsel mit pommes gegeten, en daarna op weg naar huis, waar de helft tegen 00.30u op Zuidbroek uit de camper werd gezet, en de andere helft nog even door moest tot ze weer in Wehe den Hoorn zouden arriveren. Een leuke, gezellige, en mooie dag gehad in Klein Krotzenburg. Hopen op hetzelfde aankomende zaterdag in Vechta (zal wel lukken toch?) In ieder geval gaat er een bus vol fans mee, dus dat moet zeker goed komen :-).

Eenrum, zondag 16 augustus.

Op zondag 16 augustus was het dan zover; onze thuis-race. Al vroeg in de morgen op het rennerskwartier aanwezig, dit ook i.v.m. de vroege trainingen van de WK landenteams. Onze vrijetraining begon een half uur later dan gepland, maar deze verliep erg goed. De starttraining was al afgelopen voor het startlint omhoog ging. De koppelingsplaten lieten het afweten, en Philip en Hessel konden de baan lopend verlaten! Het span werd door Jaap en Jack weer helemaal in orde gemaakt! Onze 1e serie ging super; Holstein, Wierenga, Radtke, Kerrison, de Rooy en Jörgenson. De 2e serie een iets mindere start, maar toch erg aanvallend gereden; Matthijssen, Holstein, Grenier, Wierenga, Radtke, Larsen. De 3e serie wat in het verdrang, maar weer goed gereden; Matthijssen, de Rooy, Detz Boys, Wierenga, Grenier, Kerrison. In de B-finale als 4e de bocht in, maar als 1e kwamen ze weer op het rechte stuk. Philip en Hessel gingen onder luid gejuich van de vele fans en familie die in grote getale aanwezig was, super rond, en werden overtuigend 1e. In de A-finale kwamen we erg slecht weg. Er werd nog flink gestreden om de 4e plek te veroveren, maar dat wilde net niet lukken. Zo eindigden we op een keurige 5e plaats, en het hele team was erg tevreden en heeft het erg naar zijn zin gehad op de mooie baan in Eenrum. Ook werd genoten van de strijd om de wereldtitel voor landenteams. Nederland heeft het uitstekend gedaan, en wij willen ze dan ook feliciteren met de keurige 2e plaats die ze hebben behaald. Met een goed gevoel kijken we al uit naar de internationale race in Siddeburen komende zaterdag, 22 augustus.

 Staphorst vrijdag 7 aug, Osnabrück zaterdag 8 aug, en Rastede zondag 9 augustus!

Op vrijdag in Staphorst was Hessel gelegenheidsbakkenist bij Gary Southgate uit Engeland. We zouden een landenwedstrijd rijden, maar 1 van de Duitse combinaties zegde op het laatste moment af, en werd er door de KNMV besloten er een Internationale race van te maken. Het was zeer warm en benauwd, en gelukkig bleef het op wat kleine buitjes na droog! Na de vrije-training, die redelijk verlopen is, werden er wat kleine aanpassingen verricht aan het span, waarna de starttraining goed verliep. De 1e serie ging super, er werd met 6 spannen gestart, en we behaalden een goede 3e plaats. In de 2e serie sloeg het noodlot toe. In het uitkomen van de bocht na start/finish sloeg het span over de kop, waarna Gary hard tegen de grond sloeg, en Hessel een mooie zweefduik maakte, en rollend een aantal meters verderop tot stilstand kwam. Hessel stond al snel weer op, wel wat duizelig, en last van z'n been en rug. Gary had echter een snee boven z'n linker wenkbrauw die door de GMB werd gehecht, flinke schaafwonden op schouder, elleboog en dijbeen. Ook het span had wat kleine wondjes, maar deze werden al snel opgelost door Nick Radley en Gary zijn monteur Steve. Het paar besloot echter af te zeggen voor de rest van de race. Erg jammer, maar het had erger kunnen aflopen. Hessel is in Staphorst gebleven, maar Tessa ging naar huis, waar ze de pakken van beide heren weer een schoon jasje heeft gegeven, alsmede ook helm, laarzen, enz. Dit i.v.m. de races in Osnabruck en Rastede waar ze beiden weer aan de start zouden verschijnen. Rond half 1 op zaterdagmorgen was het gehavende duo weer in Delfzijl, tesamen met het team Radley die ook in hotel Auwema verbleef ;-).

Zo komen we aan bij de zaterdag. Om half 9 met team Southgate en team Radley vertrokken naar Zuidbroek, waar wij ons bij ons eigen team vervoegden, en zo vertrokken naar Osnabruck. Bij aankomst was het nog droog, maar dat was echter van korte duur. Het begon te regenen, en de kraan werd ook niet meer dicht gedraaid. Rond een uur of 4 werd er besloten dat de race werd afgelast. Philip en Hessel de pakken maar weer uit, span in de kar, en op naar Rastede. Onderweg nog heerlijk gegeten met z'n 6-en. In Rastede een mooi plekje op gezocht, en tot een uur of 12 lekker onder de luifel van de camper zitten genieten van de gezelligheid.

Zo werd het dus zondag, waar de keuring in Rastede al vroeg begon. De trainingen startten om 9u. We hadden inmiddels al wel gezien dat de baan zeer slecht was. Enorm veel gaten en diepe rillen. Ondanks dat zetten Philip en Hessel de 3e snelste trainingstijd neer achter Kunert en Keil ( van de 8 spannen), en verzekerden zich zo van een start in de eerste serie. Onze eerste serie verliep echter met een uitval op het midden terrein. Ze kwamen in een diep gat terecht waarop Hessel zijn been in de bak bleef staan, en de rest van z'n lichaam wel meedraaide, met als gevolg veel pijn. De 2e serie stonden we langs de kant, en de 3e,4e en 5e serie zijn niet verreden! Door de zeer slechte baan werd er besloten om alleen nog de finales te rijden van alle klassen. In onze ogen niet helemaal eerlijk, wij hadden echter maar 1 serie gereden, en 6 van de anderen 2. Niks aan te doen, en proberen een zo goed mogelijke finale te rijden. Dit hebben ze gedaan, en werden keurig 5e. Ook dit keer kwam Hessel weer naar lucht happend uit de bak. Door alle kuilen waren zijn ribben ernorm gaan protesteren, en deden flink pijn. Het was qua racen geen super weekend, maar toch hebben we het heel leuk gehad. Jammer van de crash in Staphorst, de afgelaste race in Osnabruck, en de onderbroken race in Rastede. Nu op naar onze thuisbaan in Eenrum komende zondag, we hopen iedereen daar langs de baan te kunnen begroeten!

Opende, zaterdag 20 juni.

Rond half 1 was het team aanwezig, en kreeg een mooie plek aangewezen op het rennerskwartier. Na de keuring en rijdersbespreking begonnen de trainingen. Zowel de vrije,- als starttraining ging goed. Om 17u startte het programma met het baanrecord, dat door een sterk rijdende Mark Stiekema werd gewonnen. Onze eerste serie begonnen we zeer sterk, en behaalden we een overwinning. In de tweede serie redelijk weg bij de start, en werden we 3e. In de 3e serie sloeg het noodlot toe, en begon de motor in de 2e ronde erg slecht te lopen, waardoor Philip het span op het middenterrein parkeerde. Op 1 punt na, net niet in de A-finale. Dus alles werd gezet op de B-finale. Helaas waren we erg slecht weg bij de start, en tot ieders verbazing werden we wegens linttouchering gedisqualificeerd. Erg teleurgsteld alles weer in de kar gepakt en op naar huis. De dag begon zo mooi, maar eindigde met een dubbele pech!! Helaas kan dit een ieder overkomen, maar niet getreurd, we zijn er zeker weer bij in Aduard op 11 juli.

Loppersum, zaterdag 13 juni.

Rond het middaguur was het team compleet. In de morgen werd er al getraind door de jeugd/nationalen op een erg natte baan. Om 12u begonnen de races voor deze klasses. Het zonnetje was gelukkig volop aanwezig, en nadat het meeste losse modder/gras van de baan was gehaald, droogde deze redelijk snel op. Rond 15u konden wij beginnen met onze trainingen. Zowel de vrije,- als starttraining gingen goed. Na de rijdersvoorstelling werd er begonnen met de zijspannen. Elk span moest 4 series rijden. Onze 1e serie ging goed, en kwamen als 2e over de streep. Onze 2e serie ook erg goed van start, maar kwamen achter het Franse span te zitten dat minder snelheid had dan wij. Philip deed hierdoor het gas dicht om een crash te voorkomen waardoor hij over de binnenlijn reed. Helaas werden wij hier later voor gedisqualificeerd. De 3e en 4e serie gingen ook ok, beide keren als 3e over de streep. Helaas door de disqualificatie net 1 punt te weinig voor de B-finale. In de C-finale kwamen we bij de start omhoog en vertrokken als 3e. In de 3e ronde werd Barrie Bennet op een mooie wijze binnendoor ingehaald, en werden we 8e in het eind klassement. Over het rijden was het team zeer tevreden. Er wordt alweer uitgekeken naar de volgende race in Opende.

Stadskanaal, Tweede pinksterdag.

Op Tweede Pinksterdag een internationale race in Stadskanaal. Voor Philip en Hessel weer de eerste keer op deze baan na de flinke crash in 2006. De nodige zenuwen waren dan ook bij het hele team aanwezig! Gelukkig was het prachtig weer, en konden de jongens de baan eerst goed observeren, daar de solo's eerst training hadden. Rond 11.00u waren de zijspannen aan de beurt voor hun vrije training, en de eerste paar ronden erg rustig aan gedaan, daarna het gas erop, en ze gingen erg goed rond. De starttraining later ging ook naar wens. Na een heerlijk kopje soep en broodje, waren er om 13.00u eerst 3 voorseries met daarop aansluitend de rijdersvoorstelling van de Solo's en zijspannen. In onze eerste serie goed van start, er werd fel gevochten om de plaatsten 1,2 en 3 door Mark Detz, Schramm en ons team. In de 3e ronde gingen ze zij aan zij het rechte stuk op, Mark zette hem binnen in, waarna Schramm volgde en wij op een 3e plek kwamen te liggen. Deze wisten we goed vast te houden, en kwamen ook als 3e over de streep. In de 2e serie goed van start maar ze gingen te vroeg de bocht in waardoor het span in de spin raakte, en de jongens over de baan rolden. Ze stonden al snel weer op, alleen had Hessel even een behoorlijke bloed neus. Gelukkig stonden we de 3e serie aan de kant, zodat alles weer gerapareerd kon worden, en de jongens even konden bijkomen. In de 4e serie weer goed van start. Al snel werd er rood gegeven omdat de Matthijssens een soortgelijke val maakten als Philip en Hessel. Na de herstart weer goed gereden, en kwamen wederom als 3e over de finish. In de finale goed gereden, alles gegeven, en zo werden we keurig 4e. Een mooie en goede racedag gehad, en mooie races gezien in de overige klasses. We hopen iedereen weer te zien tijdens de races in Loppersum. ( uitslag; 1 Matthijssen, 2 Detz/Eelsing, 3 Detz/Detz, 4 Wierenga/Auwema, 5 Schramm/?, 6 Southgate/Young, 7 Jörgensen/Juhl, 8 Moorcock/Cook).

Lüdinghausen, Hemelvaartsdag.

Om half 6 vanaf Zuidbroek vertrokken, gevolgd door een auto vol met (slaperige) fans ;-). In DLD Jaap nog opgepikt, die rechtstreeks vanaf de vrachtwagen bij ons in de camper overstapte. Rond half 9 aangekomen bij de baan. Een mooi plekje opgezocht in het rennerskwartier, en daarna het span e.d. uitgestald. Het was heerlijk weer, een enorm publiek en fantastische sfeer. De vrije training ging goed, en ook de baan was prima. De starttraining ging even minder, maar dat zou geen probleem opleveren. Na de trainingen was het bijna 2 uur wachten tot de rijdersvoorstelling. Echter vloog deze tijd om, er kwamen veel mensen bij het team kijken, vragen stellen en handtekeningen halen. Altijd leuk en gezellig.Na de leuke rijdersvoorstelling, begonnen dan eindelijk de races. Tijdens onze eerste serie wachtte de referee erg lang met starten, en dat vond de koppeling niet erg fijn, dus toen het startlint omhoog kwam waren we direct 3 ot 4 meter achter op de rest. De ronden gingen super, maar op zo'n lange baan ben je dan gezien, en werden we laatste. In de tweede serie een super start, als eerste weg, maar Domscheit kwam omhoog, en haakte zich in ons span vast. Eenmaal weer los, volgas verder, maar dan lig je zo ver achter, dat risico nemen geen zin heeft. Steigerwald werd gedisqualifiseerd en zo haalden we nog 1 punt. In de derde serie zou het "alles of niks worden". U raadt het al, het werd........niks. Philip en Hessel gingen te vroeg weg en werden uit de race gehaald. Een ronde bij het publiek langs, en onder luid applaus en getoeter reden ze naar het rennerskwartier. Veel pech gehad deze dag, maar niet ontevreden. Het span was goed, de ronden gingen goed, en het gevoel was goed, en daar gaat het uiteindelijk om. Nog een heerlijk patatje met currywurst gegeten, en daarna weer huiswaarts gekeerd. We hopen op een beter resultaat in Stadskanaal, op 1 juni aanstaande.

Joure, zaterdag 16 mei. Middag/avondwedstrijd.

Rond het middaguur was het team compleet. Er werd reeds druk gesleuteld door Jaap en Jack aan het span, terwijl de overige teamleden zich tegoed deden aan een heerlijk stuk taart dat Tessa had meegebracht voor haar verjaardag! Uit verschillende monden hoorden wij dat het in de loop van de avond zou gaan regenen. Het weermannetje dacht hier blijkbaar anders over, want al vroeg in de wedstrijd werden er zachte kleine waterdruppels naar beneden gestuurd. Philip en Hessel reden net de baan op, en plots werd de hoofdkraan boven ons eens extra opengezet! De start vond plaats, veel modder, veel "kunst en glijwerk" en het zicht was minder dan 2 meter! Groot licht erbij aan, door de diepste en grootste kuilen heen, modderpoelen werd heerlijk in rond gesparteld, en zo kwamen de jongens met een uiterst grote glimlach en een opperbeste stemming als laatste over de streep. In ons hoofdkwartier werd er nog eens vrolijk over nagepraat, en konden Philip en Hessel hun pakken uitwringen, de helmen waren 3 kg zwaarder, en de laarzen hadden al het vocht tot zich genomen wat ze onderweg waren tegekomen. Vol goede moed op naar de tweede serie. Ondanks dat er nu weer een zonnetje te zien was, het zicht steeds beter werd, en de kuilen als maar dieper, had ons span er toch niet zo heel veel zin in, om nog eens een keer een nat en modderig pak te gaan halen. Hij stribbelde enorm tegen, en Philip en Hessel hadden moeite om hem in bedwang te houden. Ze deden hun best, maar meer dan een goede laatste plaats zat er niet in!! Voor de derde serie eens wat zachte en liefdevolle woorden gesproken tegen ons span, maar hij was met het verkeerde wiel uit de kar gestapt, en wilde niet meer. Hij had er genoeg van! Na de start van de derde serie was Philip zo tevreden dat hij al hoofdschuddend elke bocht nam, en Hessel al overhangend het span dichterbij kon zien komen dat op de eerste plaats lag! Weer een laatste plaats. Echter werd er wel 1 punt toegekend, daar een ander span ook geen zin had, en een beetje had vals gespeeld. Eindelijk dacht het span dat ie klaar was, toen het zich ineens moest klaar maken voor de B-finale. Hij was zo chaggerijnig geworden, dat hij een goede start had, 3 ronden echt z'n banden onder zich vandaan heeft gereden, maar opeens werd ingesloten door een ander span. De boarding kwam zo dichtbij, dat hij besloot in te houden, want z'n berijders konden er ook niks aan doen dat hij z'n dag niet had, en hij geen zin had in weer een vliegles. Niet naar de finale, waar het team uiterst teleurgesteld over was. Maar na zo'n goede dag, maak je je daar niet meer druk om. Na een heerlijk patatje voor het team, en een droog vachtje voor het span, kon er huiswaarts worden gekeerd. Alles en iedereen wordt weer gepoetst en opgepept, om er komende donderdag, Hemelvaartsdag een spetterende dag van te maken in Lüdinghausen. ( Een ieder die dit leest, kan er waarschijnlijk wel uithalen dat het beslist geen goede dag voor de jongens was, en het span z'n uiterste best heeft gedaan, maar dat er helaas niet meer in zat).

Zaterdag/zondag 2+3 mei Grimmen & Mosterdtreffen Eenrum.

Grimmen; De reis naar Grimmen zou eigenlijk vrijdagavond al worden ingezet, maar aangezien Philip erg laat, of men kan zeggen, erg vroeg thuis kwam van z'n werk werd dit uitgesteld naar zaterdagmorgen half 8. Na enkele gezellige uren in de camper, kwamen "The Daltons" ( Ha, werd er geroepen, toen bleek dat de vrouwen thuis achter bleven, FEESTJE!!) aan in Grimmen. Mark Detz was reeds aanwezig met gelegenheidsbakkenist Dennis ten Hoeve, en ook Jojo en Eric waren al ingekwartiert. In de middag een klein showtje weggegeven met z'n 3-en op de crossbaan. T' was heerlijk weer, en het varken lag al heerlijk in de saus en groenten gaar te worden. Nadat een ieder z'n span had geboent en gepoetst, kon er dus worden gegeten. Heerlijk stukje mals varken, pilsje erbij, wat wil een man nog meer ;-))..Nadat de buikjes rond waren gegeten werd er nog tot in de late uurtjes gefeest en gedanst bij de Drive-in show. 's Morgens was dit wel te vernemen, er waren meer pijnlijke spieren aanwezig dan na een wedstrijd racen. Eerst lekker rustig aan gedaan, en om 13u nog wat rondjes gehobbeld over de crossbaan. Jojo wilde er een extra spectakel van maken; hij zette het span schuin op de baan, gaf wat gas en dook zo de autobanden in. Gelukkig was het om de show te doen, en konden ze om 16u gewoon deelnemen aan de FINALE van het hele weekend. Tegen half 5 zat het er voor de driewielers weer op. Er werd nog even gekeken bij de autocrossers, en rond half 6 werd er aangevangen met de terugreis.Na een uitgebreid Sightseeing Hamburg (nur Stau), werd Hessel om kwart voor 1 in de morgen afgeleverd bij Tessa op Zuidbroek. Een dik half uur later was de rest van de club ook thuis. Ze hebben weer genoten van een prachtig demoweekend in Grimmen. Volgend jaar weer!!

 Mosterdtreffen; De dag begon met veel zon, maar werd later in de morgen toch wat minder door opkomende mist. Gelukkig liet de zon zich niet kennen, en kwam steeds vaker even om het hoekje gluren. Tessa stond met Sjanneke in de kantine, en Pieky verzorgde samen met Diana de inschrijvingen voor de 3 toertochten die er werden georganiseerd. Al snel bleek er een goede opkomst te zijn, en ook waren er verschillende motorrijders die bleven overnachten op de speciaal ingerichte camping. De Endurorit was een succes, en zeker voor herhaling vatbaar. Ook de "oldies" en gewone toermotoren konden genieten van een mooi uitgezette rit. Om 13u werd er dan gestart met de opstapdag voor de baansport. Er was een mooie opkomst van rijders die hun motoren beschikbaar stelden, en zo konden er dan ook veel "opstappers" deelnemen aan deze mooie tak van motorsport. Uiteraard werd vaak de vraag gesteld waar de thuisrijders, Philip & Hessel, zich hadden verstopt. Dat weten we nu inmiddels allemaal wel, toch??!! Zowel jong als oud maakten veel gebruik van de motoren, de uitleg, en genoten zichtbaar van hun eerste rondjes op het gras. Ook speaker Patrick wist er weer wat moois van te maken, maar wilde na z'n "blauwe plekken" ervaring van de afgelopen opstapdag, liever langs de kant blijven staan. Om 17u werd de opstapdag afgesloten, en werd er plaats gemaakt voor de bakbrommerraces, wat een waar spectakel bleek te zijn. Ze reden zelfs de wielen bij elkaar onder de brommer vandaan, en hier en daar werd wat vals gespeeld, maar dat mocht zeker de pret niet drukken. Ook bij de crosszijspannen en crossmotoren was het een groot succes. Kortom; het Mosterdtreffen te Eenrum is zeer succesvol verlopen. Iedereen bedankt voor deze geweldige dag. En zien jullie wel mannen, dat de vrouwen zich alleen ook prima vermaken ;-)).

 

Zondag 19 april Roden

In Roden was zondag een Semi finale specials, een int. zijspannen en shorttrack.Het was een droge baan met veel stof en er werd volop gesproeid dus als je pech had en je reed vlak achter je voorganger zag je niets meer door de blubber en stof.

In de eerste serie werden we tweede, in de tweede serie vierde en in de derde serie derde. Zo kwamen we in de b-finale terecht en gingen als eerste van start maar we gleden wat weg en werden ingehaald door Scott Dunn en Mark Detz en eindigden zo in totaal op een zevende plaats.

Het waren mooie en spannende series en we kijken terug op een goed resultaat.

 

 

 

Paasmaandag 13 april Balkbrug.

Er was een groot veld van 12 zijspannen, 7 Nederlanders 3 Duitsers en 2 Engelsen, die meededen aan de ONK in Balkbrug.

Men reed in 2 x 3 series van 6 rijders, in de eerste serie  werden we derde, in de tweede serie vijfde, en in de derde serie vierde.

Met dit resultaat reden we in de B-finale en gingen goed van start maar eindigden als vijfde en dat was niet goed genoeg voor de A-finale, dat was jammer maar het is niet anders. Volgende week zondag rijden we in Roden. 

 

 

 

 

Zondag 5 april Vries,

Zo de kop is eraf volgens traditie is de eerste wedstrijd van het jaar in Vries verreden en dat ging goed

In de eerste serie werd er met 6 zijspannen gestart en, in de volgende drie series met iedere keer 5 zijspannen.

In de eerste serie; vierde, de tweede serie; derde, in de derde serie reden wij niet mee. 

De vierde serie; vierde

In de B-finale ging het tussen Mark Detz, Stefan Radtke en ons en wij werden tweede dus mochten we meedoen in de A-finale en werden daarin vijfde met dit resultaat waren we tevreden.