Racing

 

                 Team Wierenga is gestopt met de grasbaanraces.     

                                                                

Een terugblik op de afgelopen jaren dat we de grasbaansport beoefenden.

Wij zijn 10 jaar geleden begonnen door een zijspan van Matthijssen te kopen en Gert Medendorp als bakkenist te vragen.Het eerste jaar hebben we vaak getraind in Vledderveen het was een seizoen met prachtig weer. 

In het tweede jaar konden we meedoen met de EK-finale in High Easter Engeland, dat werd een heel gezellig weekend met het invliegen van vele fans onder leiding van Dik Oostenbrink. Wij hebben hier heel erg van genoten het resultaat was niet zo goed maar dat mocht de pret niet drukken. Wij hebben met Gert vele wedstrijden gereden, maar door een val in Lattrop kreeg Gert last van z`n rug en stopte als bakkenist.

Daarna kwam Roelof Mellens bij Philip in de zijspan, daarmee hebben wij vele wedstrijden in Nederland en Duitsland gereden ( Henk Matthijssen zorgde er voor dat waar William reed wij ook konden rijden) en daardoor hebben wij nog 2 jaar indoor wedstrijden gereden in Neustad a.d. Oder. Dat was een belevenis op zichzelf, de tribunes waren afgeladen vol en het publiek wilden kaartjes met handtekeningen dat hadden we nog niet eerder meegemaakt. We hebben met de vele wedstrijden die met Roelof gereden zijn goede resultaten behaald maar jammergenoeg viel Roelof uit door rugklachten veroorzaakt door een val met zijn mountainbike.  

Hessel Auwema kwam in 2006 bij Philip als bakkenist. Het ging heel goed tot de tweede Pinksterdag in Stadskanaal daar gingen ze rond en kreeg Philip de zijspan op z`n rug en ging met een gebroken ruggewervel naar het ziekenhuis, Hessel had last van zijn pols. Na een operatie en rust van Philip zijn ze in 2007 weer met z`n beiden gestart en hebben vele wedstrijden gereden in Nederland en Duitsland. Ook hebben ze nog meegedaan aan een halve EK-finale in Engeland in 2008, Frankrijk 2010 en Duitsland 2011 maar daarin zijn ze niet bij de eerste zes geëindigd maar ze zijn in 2010 nog wel door een gelukje terechtgekomen in de EK-finale die verreden werd in Uithuizen met als resultaat een verdienstelijke 9e plaats. Altijd was de inzet tijdens de wedstrijden goed en gingen met een goed gevoel naar weer naar huis.

Philip en Hessel zijn in Roden meerdere malen op het podium geeindigd en eenmaal eerste geworden. In Eenrum, hun thuisbaan, werden ze in hun laatste jaar op een formidabele wijze tweede. De samenwerking met z`n beiden was goed en daardoor hebben ze samen goede resultaten behaald vooral hun tweede plek op hun "droombaan" was als een toetje op hun loopbaan als zijspancoureurs.

In Annen heeft Philip zijn laatste wedstrijd gereden met Harry Drenth en zijn ze als tweede geëndigd en hebben ze heel goed gereden.

Hessel stopt als bakkenist en gaat verder als solorijder daarin wensen wij hem alle succes. De rest van het team heeft door drukke werkzaamheden minder tijd om de zijspan zo te preparen om goede resultaten te bereiken en daardoor is het besluit gevallen om de helmen aan de wilgen te hangen!

Dat alles goed draaide kwam natuurlijk ook dankzij het monteurschap van Jack en Jaap, want zonder een goede monteur begin je natuurlijk niets. Jack en Diana met Lars en Niek hebben ons de laatste jaren volop gesteund en het was altijd heel leuk met elkaar, dat hebben we heel erg gewaardeerd. Jack heeft een grote staat van dienst in de grasbaansport, hij was ondermeer monteur bij Bob Dolman, Herman Scholtens en Rik Diephuis, en alle kennis daarvan kwam bij ons weer goed van pas, en daar hebben we goed gebruik van gemaakt.

Tevens willen wij William Matthijssen bedanken voor  het tunen en leveren van topmotoren, daar zijn alle resultaten mee behaald.

De zijspan wordt nu op de zolder gezet en wie weet wat er in de toekomst nog mee gaat gebeuren ( zie onderstaande foto) de kar is verkocht, er is nu tijd voor andere zaken en hobby`s.

Wij hebben dankzij alle fans en sponsoren en de club van 50 prachtige jaren in de zijspansport beleefd, daarvoor willen wij jullie hartelijk danken. Wij hebben genoten dat iedereen even langs kwam om te vragen hoe het ging en belangstelling toonde voor de jongens dat hebben wij erg gewaardeerd.

Philip, Jack, Jaap

Team Wierenga Transport.

 

 

 

 DE SPONSOREN VAN DE AFGELOPEN 10 JAAR ZIJN O.A.